Mizrin80’s Weblog

Renungkanlah dan Selamat Beramal…..

KLIA 26/12/2008

Posted by mizrin80 on December 27, 2008

Assalamualaikum, pada tanggal di atas, ayah n emak pulang dari menunaikan ibadat Haji.Syukur diorang dpt pergi ke tanah suci pada tahun ini. Kalau ikutkan tahun 2012. Mungkin tu la janji Allah pada bakal tetamu2 nya. Flight ayah n emak akan sampai dari Jeddah ke KLIA pada jam 3.05 minit petang. Punya la semangat kami sekeluarga n adik beradik lain nak ke KLIA. Kami bertolak jam 12.10 dari rumah terus menuju ke KLIA. Kami sampai di masjid Sultan Abdul Samad, berhampiran jalan masuk ke terminal LCCT jam 1.30 petang. Selesai menunaikan sembahyang Jumaat, kami terus bergerak menuju ke KLIA. Hanya ALLAH je tau perasaan aku waktu tu. Mana x nya, ye la aku x dpt hantar ayah n emak kat Kelana Jaya ari tu sebab final exam so mestilah aku nak jumpa diorg sgt2. Alhamdullillah ayah n emak dpt menunaikan ibadat mereka. Aku doakan mereka mendapat haji yang Mabrur.. AMIN….

img_0077

img_0076

menunggu ayah n emak keluar dari balai ketibaan domestik

img_0080

img_0083

img_0082

ayah n emak selamat sampai

img_1197

aiman mencuba jubah

Advertisements

Posted in Family | Leave a Comment »

Cicakman 2: Planet Hitam

Posted by mizrin80 on December 27, 2008

Filem terbaru kat wayang sekarang Cicakman 2. Boring2 duk umah kitorg ajk la gi tgk wayag. Apa lagi melompat suka la aiman n busu dia nak tgk Cicakman 2. Hari sabtu 13/12/2008 2 hari selepas filem ni kuar kitorg gi tgk kat TGV JUSCO Kepong. Ini 1st time aiman nak tengok wayang. Apa lagi kitorg risau gak dia bt hal dlm panggung nanti. Rupa2 nya duk diam je dia tgk cicakman 2 ni. Lega gak aku dia x bt hal.

img_0051

jaga telefon awam

img_0049

sempat lagi posing kat mural TGV ni

img_0045

ada berani?

img_0042

aiman n busu aqim

img_0043

busu aqim

Posted in Umum | Leave a Comment »

Kahwin Adik Angkat Ayangku..

Posted by mizrin80 on December 27, 2008

Musim2 cuti sekolah skrg, ramai la majlis perkahwinan sana sini. Salah satunya perkahwinan Maya. Dia ni uztazah yg temankan wife aku masa aku smbg blaja bln 7 tahun lps. Kira2nye dia ni dah jadi mcm adik angkat wife aku la. Aku byk terhutang budi dgn dia. ye la temankan wife aku waktu aku x de. Mcm2 la peristiwa yg diorg lalui sewaktu aku x de kat tawau dulu. Rumah pengantin ni kat Kg Bukit Kerayong, Kapar. Ingatkan jauh rupanya x lah jauh sgt. Alhamdullillah kami sampai dgn selamat. Kami sekeluarga ucapkan Selamat Pengantin Baru & Semoga Kekal Ke Akhir hayat, Amin…

img_1139

aiman pun nak posing gak

img_1138

sahabat sejati..

img_1137

loving couple..

img_1131

bergambar dgn pengantin..

Posted in Uncategorized | Leave a Comment »

Kahwin member Mak Ngah

Posted by mizrin80 on December 27, 2008

Assalamualaikum… lama x update blog ni. Sorry la sibuk dgn final exam. Skrg aku tengah LI. Mcm keje gak la tp x de la study. Baru2 ni aku n family g kawin member adik aku. Nama dia Cikgu Rekha. Yang uniknya dia ni India. So kami pun nak la tau mcm mana majlis perkahwinan org India. Mcm Melayu gak x byk beza. Yg kami pegi ni menyambut pengantin lelaki. Ni aku attach skit gambo utk korang tengok.

img_1100

penyanyi sedang menyanyi lagu Bollywood mcm dlm filem hindustan

img_00151

bergambo dgn pengantin

img_1114

teka mana satu aiman???

img_1121

sempat posing lagi tue…

img_1125

ni org India panggil “KOLUM”

Posted in Umum | Leave a Comment »

Hati-hati jika menggunakan PC ditempat umum

Posted by mizrin80 on November 6, 2008


 For your information………be careful

HATI2 KALAU MEMAKAI PC DI TEMPAT UMUM (SEPERTI INTERNET CAFE, DLL…) CEK BELAKANG PC DAN LIHAT APAKAH ALAT INI ADA DI BELAKANG PC, BILA ADA, JGN PAKAI PC ITU!!!!

Alat ini dicucuk di hujung cable keyboard yg terhubung ke PC, ini digunakan untuk menyimpan semua data yg telah diketik oleh keyboard itu…

Kebanyakan ini dipakai di Internet kafe, pameran, hotel Dan lapangan terbang. Maka berhati2lah terutama anda yg menggunakan Internet di tempat seperti itu untuk mengakses account bank online atau site penting lainnya.


Setelah anda masuk ke account bank, Dan setelah selesai, meninggalkan PC, itu akan dgn mudahnya untuk membuka account itu kembali dgn apa yg sebelumnya anda ketik, yg telah tersimpan di dlm Black Device.
Jadi, sebaiknya anda periksa dahulu PC jika Ada sesuatu yg mencurigakan di belakangnya sebelum menggunakan Internet di tempat umum untuk mengakses site penting

Semoga informasi ini berguna untuk anda semua.. Dan mencegah terjadinya hal2 yg tdk diinginkan

Posted in Info | Leave a Comment »